Kenneln

Mitt namn är Camilla och min sambo heter Magnus. Magnus har en egen kennel, Fantagården så jag vill poängtera att detta handlar om min kennel.

Jag har hållit på med drag och draghundar sedan 1998 då jag fick min första husky. Hon var en Siberian Husky tik vid namn Ruska.
Efter att jag haft henne ett tag och lärt mig lite om drag och draghundar drabbades jag av den berömda "polarhundsjukan". Så kom då ytterligare 2 hundar in i flocken, Max (Alaskan Husky) och "Zeke" Kurjak (Siberian Husky)
 


Camilla & Magnus


Ruska

  Hundar har alltid varit mitt stora intresse på alla sätt och vis
så därför gav det sig naturligt att gå Hunddressörsutbildningen.
År 2000 flyttade jag från Sundsvall till Sollefteå för att gå denna utbildning. Det var också där jag mötte Magnus. Under utbildningen väcktes intresset för Hund etologi- läran om hundens beteende och Mentaltest, förstå varför hunden gör som den gör.
Jag har därför också läst Hund & kattetologi vid SLU och Hundens beteendebiologi vid Linköpingsuniversitet, dessutom Mentaltestar vi våra hundar med jämna mellanrum hos Barbro Börjesson.
Allt för att lära sig mer och mer om hundar =) Man blir ju aldrig fullärd som Barbro brukar säga!
Våren 2007 började jag lärarutbildningen tanken är att jag ska bli Biologi/naturkunskapslärare på gymnasiet. Som lärare kommer jag säkert ha stor nytta av mina hundkunskaper =)

Uppfödning av hundar började jag med 2001. De första kullarna var Alaskan Husky men min dröm har länge varit att föda upp Siberian Husky. 2003 födde jag upp min första Siberian Husky kull där Zeke var fadern, 4 trevliga hundar blev det varav jag sparade Zohla. Wild Tribe´s Zohla är grunden till kenneln och 2004 fick jag kennelnamnet godkänt.

Målet med kenneln är att bevara rasen som slädhund och föda upp dragvilliga och rastypiska Siberian Huskys som också är stabila och har ett trevligt temperament.

Ända till hösten 2004 var det blandad kompott i flocken, allt från renrasiga Siberians till fågelhundskorsningar. Men hösten 2004 sålde jag fågelhundskorsningarna och satsar nu enbart på Siberian Husky. Någon Alaskans finns på gården, även en Strävhårig Vorsteh och en Jämthund som är Magnus jakthundar, de ingår i Magnus kennel.

Har tidigare tävlat 4-spann sprint med fågelhundskorsningarna och började säsongen 2004/2005 att tävla 4-spann sprint med Siberians. Har kört SM där jag 2005 fick min första bronsmedalj  =)
Har även kört rasmästerskapet för Siberian Husky, Nordic Open och Vindelälvsdraget är en tävling jag åker på i stort sett varje år. Säsongen 2005/2006 började jag köra 6-spann sprint med mina Siberians. Vintern 2008 lyckades mitt team springa in ett 2a pris på polarhundsprov 3 och lyckades därmed få dragmeritering. Dessutom var vi med på Polarhunds VM i Åsarna.

Hundar som funnits på kenneln

 
Hundgårdarna   Camilla, Ruska, Max & Zeke

Copyright © Camilla Eklund